Μπαχάμες: Νεκρά τα διάσημα γουρουνάκια- κολυμβητές, επειδή οι τουρίστες τους έδωσαν αλκοόλ

Μπαχάμες: Νεκρά τα διάσημα γουρουνάκια- κολυμβητές, επειδή οι τουρίστες τους έδωσαν αλκοόλ

«Τα έχουμε 30 χρόνια εδώ και ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο... Τώρα είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε μέτρα»

Μπαχάμες: Νεκρά τα διάσημα γουρουνάκια- κολυμβητές, επειδή οι τουρίστες τους έδωσαν αλκοόλ
Νεκρά βρέθηκαν κάποια από τα πιο διάσημα γουρουνάκια-κολυμβητές που υπάρχουν στις εξωτικές Μπαχάμες εξαιτίας κάποιων ασυνείδητων τουριστών που αποφάσισαν να τα «πνίξουν» στο αλκοόλ. 

Τα δημοφιλή γουρουνάκια αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες ατραξιόν στις Μπαχάμες. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δε γνωρίζει πώς ακριβώς βρέθηκαν εκεί, αλλά σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, κάποιοι ναυτικοί τα άφησαν πριν πολλά χρόνια και αυτά με τον καιρό κατάφεραν να επιβιώσουν και να αποτελέσουν σήμερα πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες.



Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού στις Μπαχάμες: «Η οικογένεια των γουρουνιών, που χαρακτηρίζεται ως «αξιολάτρευτη» από τους τουρίστες, τους ντόπιους και τα μέσα ενημέρωσης, έχει γίνει απίστευτα δημοφιλής
Κλείσιμο
», ενώ συμπληρώνει «ζουν ελεύθερα στις αμμώδεις παραλίες ... Τα γουρούνια, αν και άγρια, εδώ είναι εξαιρετικά φιλικά, καθώς τρέχουν κάτω από τη σκιά των δέντρων για να χαιρετήσουν τους επισκέπτες που τους φέρνουν κεράσματα».

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές επτά γουρουνάκια από τα 22, δηλαδή σχεδόν το 1/3 από αυτά που βρίσκονται στο κοραλλιογενές νησί Exuma βρέθηκαν νεκρά και ο θάνατος φέρεται να οφείλεται σε λάθος κατανάλωση τροφής. 

Η κυβέρνηση στις Μπαχάμες, έπειτα από αυτό το συμβάν αποφάσισε να απαγορεύσει το τάισμα των ζώων από επισκέπτες και τουρίστες με σκοπό να διαφυλάξει και τα υπόλοιπα γουρουνάκια. 

«Τους έδωσαν λάθος τροφή», δήλωσε στο Nassai Guardian ο Γουέιντ Νίξον, ιδιοκτήτης και εκτροφέας γουρουνιών και συμπλήρωσε «τα έχουμε 30 χρόνια εδώ και ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο.  Η κατάσταση σήμερα έχει εκτροχιαστεί. Οι τουρίστες κάνουν ό,τι θέλουν με τα ζώα. Τους δίνουν να φάνε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι και κάποιοι τα μεθούν με ρούμι και μπίρες. Τώρα είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε μέτρα»  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι τοπικοί παράγοντες διαφωνούν και υποστηρίζουν ότι τα αίτια των μαζικών θανάτων των γουρουνιών παραμένουν άγνωστα. «Μπορεί να έφαγαν κάτι δηλητηριώδες κατά λάθος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος οργάνωσης προστασίας ζώων στις Μπαχάμες και συμπληρώνει «πράγματι υπάρχουν αρκετοί τρελοί τουρίστες ή ναύτες που δίνουν αλκοόλ στα ζώα, αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος επί τούτου θα έκανε κάτι τόσο κακό σε αυτά τα αθώα πλάσματα».


























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης