Σχολικός «εκφοβισμός» και κατάθλιψη

Σχολικός «εκφοβισμός» και κατάθλιψη

Ένα σχετικά καινούριο πεδίο για τα ελληνικά δεδομένα, είναι ο σχολικός εκφοβισμός -bullying- όπως οι περισσότεροι ακούμε συχνά

Σχολικός «εκφοβισμός» και κατάθλιψη
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα θέμα που χρήζει μελέτης και περαιτέρω έρευνας στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια και με βάση τα αποτελέσματα μιας μελέτης που πραγματοποίησε η Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου σε συνεργασία με την Παιδαγωγική σχολή του Α.Π.Θ., το 29% των μαθητών έχει υποστεί κάποια μορφή εκφοβισμού εντός του σχολικού περιβάλλοντος με συχνότητα δύο έως τρεις φορές το μήνα ή και περισσότερο. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική το φαινόμενο βρίσκεται με μεγάλη έξαρση, και για αυτό το λόγο τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και περισσότερες έρευνες σχετικά με το bullying.

Το bullying βέβαια εκτείνεται και πέρα από το σχολικό περιβάλλον, σε πολύ περισσότερους τομείς της καθημερινότητας από όσο φανταζόμαστε. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε όμως, είναι το αντίκτυπο που έχει το εκάστοτε είδος εκφοβισμού στα παιδιά νεαρής ηλικίας, και κυρίως στους εφήβους. Πολλοί νέοι, προκειμένου να εκτονώσουν όλη αυτή την πίεση και το στρες που αισθάνονται λόγω των εκφοβιστικών συμπεριφορών, καταφεύγουν στον αυτοτραυματισμό. Όλη αυτή η πίεση, προκαλεί πολύ συχνά στα παιδιά και καταθλιπτική συμπτωματολογία.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης