Business Insider: Ακόμη και στον ύπνο τους οι επιτυχημένοι... διαφέρουν!

Business Insider: Ακόμη και στον ύπνο τους οι επιτυχημένοι... διαφέρουν!

Ανάμεσα στους επωνύμους και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Πώς διαχειρίζεται ένας διάσημος τον ύπνο του, άραγε; 

Business Insider: Ακόμη και στον ύπνο τους οι επιτυχημένοι... διαφέρουν!
Για τους πολυάσχολους κι επιτυχημένους ο ύπνος είναι ένα αγαπημένο αγαθό – πολλές φόρες σπάνιο και γι' αυτό πολύτιμο. Γι' αυτό και όταν έχουν την ευκαιρία να τον γευτούν κάνουν τα πάντα για να καταπολεμήσουν την αϋπνία, την υπερένταση, τους συντρόφους που ροχαλίζουν...Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι υιοθετούν κάποιες παράξενες συνήθειες... υπνοθεραπείας. 

Το Business Insider φιλοξενεί ένα άρθρο της Vivian Giang που μας ξεναγεί στις κρεβατοκάμαρες των διασήμων.

- Η Marissa Mayer της Yahoo είναι γνωστή εργασιομανής και με ωράριο 130 ώρες την εβδομάδα δεν τη ςμένει και πολύς χρόνος να κοιμηθεί. Αλλά επειδή είναι κι αυτή άνθρωπος, δεν έχει κατορθώσει να βρει ακόμα τον τρόπο να μη χρειάζεται καθόλου ύπνο ώστε να ζει για να δουλεύει ασταμάτητα, άρα εκμεταλλεύεται τις εβδομαδιαίες άδειες που παίρνει κάθε 4 μήνες, και αναπληρώνει τον χαμένο ύπνο. Άρα κοιμάται κανονικά κάθε 4 μήνες...


Κλείσιμο
- Ας πάμε λίγο παλιότερα, στην περίπτωση του Winston Churchill. Ο κάποτε πρωθυπουργός της Βρετανίας κοιμόταν για ένα δίωρο κάθε μέρα. Αυτό το έκανε γύρω στις 5 μμ, μετά από ένα ποτηράκι ουίσκι με σόδα. Κοιμόταν μετά μέχρι τις 7 μμ και, όπως έλεγε ο ίδιος, αυτή η σύντομη σιέστα του επέτρεπε να εργάζεται συνεχόμενα επί 1,5 μέρα. Εργαζόταν κατά τη διάρκεια της νύχτας και ήταν γνωστός ως κουκουβάγια. Λόγω του ακατάστατου προγράμματός του, λέγεται ότι έκανε τα πολεμικά  συμβούλια (κατά τον Β' Παγκόσμιο) μέσα στο μπάνιο του.


Ο πρώην πρωθυπουργός κι επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε αναφέρει ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως το μυστικό της μακροζωίας του , εκτός από την κρητική διατροφή, είναι το γεγονός ότι ακόμα και τότε που ήταν πρωθυπουργός, ακόμα και σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, εκείνος δεν έχανε με τίποτα τη μεσημεριανή του σιέστα... βρέξει χιονίσει. 


Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο www.newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης