Διπολική διαταραχή: Το πολύτιμο λιπαρό οξύ που μειώνει τον κίνδυνο – Ποια τρόφιμα το περιέχουν

Διπολική διαταραχή: Το πολύτιμο λιπαρό οξύ που μειώνει τον κίνδυνο – Ποια τρόφιμα το περιέχουν

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η διατροφή θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης διπολικής διαταραχής, χάρη σε ένα πολύτιμο λιπαρό οξύ

1400980730_bipolar_disorder
Αυγά, πουλερικά και θαλασσινά, τροφές δηλαδή πλούσιες σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο διπολικής διαταραχής, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας που δημοσιεύθηκε στο Biological Psychiatry.

Αξιοποιώντας μια ισχυρή μέθοδο εξαγωγής αιτιώδους συμπεράσματος, την Μεντελιανή τυχαιοποίηση, οι ερευνητές εξέτασαν 913 μεταβολίτες σε 14.296 Ευρωπαίους και διαπίστωσαν ότι 33 (κυρίως λιπίδια) σχετίζονταν με τον κίνδυνο διπολικής διαταραχής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Δρ David Stacey, τα νέα στοιχεία ανοίγουν το δρόμο για νέες πιθανές παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής ή στη διατροφή: «Υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι οι μεταβολίτες παίζουν βασικό ρόλο στη διπολική διαταραχή και σε άλλες ψυχιατρικές διαταραχές» αναφέρει σχετικά ο Δρ Stacey.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης