Τρώει το παιδί συνέχεια πρόχειρο φαγητό; Τι θα συμβεί στον εγκέφαλό του

Τρώει το παιδί συνέχεια πρόχειρο φαγητό; Τι θα συμβεί στον εγκέφαλό του

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και σάκχαρα μπορεί να έχει παρόμοιες συνέπειες στον εγκέφαλο με άλλες ανθυγιεινές συνήθειες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ - Μάθετε περισσότερα

2142082743_kid_junk_food
Κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του. Γι’ αυτό, προσπαθεί να το αναθρέψει σωστά και να το κρατήσει μακριά από ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, νέα μελέτη τονίζει ότι ίσως υπάρχουν κι άλλες επικίνδυνες συνήθειες, που μπορούν να βλάψουν μακροπρόθεσμα την υγεία του παιδιού και ίσως δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο Brain Behavior and Immunity, μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και σάκχαρα μπορεί να ασκήσει σημαντική επίδραση σε έναν υπό ανάπτυξη εγκέφαλο. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο South California μελέτησαν την υπόθεσή τους σε τρωκτικά, διαπιστώνοντας ότι όσα τρέφονταν με πολλά λιπαρά και σάκχαρα κατά την εφηβεία υπέστησαν μακροχρόνιες διαταραχές μνήμης, οι οποίες εξακολούθησαν να υφίστανται στην ενήλικη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης