Το γευστικό ρόφημα που ρυθμίζει τη λειτουργία του εντέρου και ενυδατώνει

Το γευστικό ρόφημα που ρυθμίζει τη λειτουργία του εντέρου και ενυδατώνει

Το καλύτερο φαρμακείο είναι συχνά η ίδια η φύση - Προσφέρει τη λύση και για τη ρύθμιση του εντέρου, μέσα σε ένα ρόφημα, πλούσιο σε γεύση και μεθυστικά αρώματα

MASTIQUA-PARN-0637
Κάθε βράδυ, πέφτουμε για ύπνο με μια σκέψη: Το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Δημιουργούμε ένα νοητό σχεδιάγραμμα, από το τι ώρα θα ξυπνήσουμε, ποιες υποχρεώσεις θα «χωρέσουμε» στην αυριανή μέρα, με ποια σειρά και τι ώρα θα τελειώσει η πολυάσχολη ημέρα μας. Σχεδιάζουμε κάθε υποχρέωση, κάθε κίνηση με ακρίβεια και λεπτομέρεια. Οραματιζόμαστε την ημέρα λεπτό προς λεπτό.

Κι ενώ πιστεύουμε ότι έχουμε υπολογίσει τα πάντα, υπάρχει κάτι που δεν έχουμε σκεφτεί: Το απρόοπτο. Το πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει είναι σχεδιασμένο να λειτουργήσει αν όλα πάνε καλά. Το απρόοπτο, όμως, έρχεται ξαφνικά και ανατρέπει τα σχέδιά μας. Ένα απρόσμενο γεγονός, ένα ατύχημα, μια αδιαθεσία είναι μόνο μερικά απ’ όσα μπορούν να συμβούν, αλλάζοντας ξαφνικά τα σχέδιά μας. Κι όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, απορροφά πολύτιμη ενέργεια, στερώντας τη απ’ όσα είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε.

Ένα τέτοιο γεγονός είναι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ), μια χρόνια λειτουργική γαστρεντερική διαταραχή που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Συνοδεύεται, τις περισσότερες φορές, από δυσάρεστα συμπτώματα, όπως κοιλιακό πόνο, φούσκωμα και αλλαγές στη συχνότητα και τη σύσταση των κενώσεων. Όπως είναι φυσικό, τα συμπτώματα αυτά προκαλούν έντονη δυσφορία στους πάσχοντες, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης