Αυτοάνοσα νοσήματα: Με ποιο τρόπο επηρεάζουν τη γονιμότητα – Έρευνα απαντά

Αυτοάνοσα νοσήματα: Με ποιο τρόπο επηρεάζουν τη γονιμότητα – Έρευνα απαντά

Μια νέα έρευνα αναδεικνύει μια προβληματική σχέση ανάμεσα σε ορισμένα αυτοάνοσα νοσήματα και τους κινδύνους επιπλοκών στη γονιμότητα, την κύηση και τον τοκετό - Διαβάστε τα σημαντικά ευρήματα

2169171245_pregnant_woman
Προβληματισμό εγείρει μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που δημοσιεύεται στο Rheumatology και διαπιστώνει ότι οι ρευματικές παθήσεις, καθώς και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα αναπαραγωγής.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα συνθέτουν μια ποικίλη ομάδα παθήσεων, με κοινό χαρακτηριστικό τους μια μη φυσιολογική δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Ορισμένες ασθένειες, όπως η νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα και ο διαβήτης τύπου 1, εμφανίζονται πριν από την αναπαραγωγική ηλικία, ενώ άλλες εμφανίζονται αργότερα στη ζωή. Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος έχει ήδη αναδειχθεί ως παράγοντας κινδύνου για την αναπαραγωγική υγεία -η πάθηση έχει συσχετιστεί με δυσμενείς εκβάσεις της κύησης, όπως προεκλαμψία, πρόωρος τοκετός, καισαρική τομή και χαμηλό βάρος γέννησης. Ωστόσο, ο αντίκτυπος άλλων αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως οι σπονδυλοαρθρίτιδες, η ψωρίαση ή η γυροειδής αλωπεκία, στη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη παραμένει ασαφής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης