Γυναίκες – νοσηλεύτριες: Ανυπολόγιστες θυσίες σε έναν κόσμο ανισότητας, προκλήσεων και πολλαπλών ρόλων

Γυναίκες – νοσηλεύτριες: Ανυπολόγιστες θυσίες σε έναν κόσμο ανισότητας, προκλήσεων και πολλαπλών ρόλων

Την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των νοσηλευτριών στο επαγγελματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι αναδεικνύει η δρ. Σοφία Τάνη, Γενική Γραμματέας 1ου Περιφερειακού Τμήματος Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος

nosileytria_iStock-1604171621
*Γράφει η δρ. Σοφία Τάνη, RN, MSc, PhD, Γενική Γραμματέας 1ου Περιφερειακού Τμήματος Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, Υπεύθυνη Γραφείου Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας & Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΓΝΑ ΚΑΤ, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Ε.Σ.Υ. και Γενική Γραμματέας Πανελλήνιου Συλλόγου Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ.


Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, όπως θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι «Invest in women: Accelerate progress» («Επενδύστε στις γυναίκες: επιταχύνετε την πρόοδο»), σε μία χρονική συγκυρία που έρχεται να μας υπενθυμίσει πως είναι ακόμη μεγάλη η απόσταση που πρέπει να διανυθεί για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία και την επίτευξη της ισότητας των δύο φύλων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης