Ομαδικά ασφαλιστήρια: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις καλύψεις σε περίπτωση εξετάσεων και νοσηλείας

Ομαδικά ασφαλιστήρια: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις καλύψεις σε περίπτωση εξετάσεων και νοσηλείας

Τα ομαδικά ασφαλιστήρια αποτελούν ένα επιπλέον δίχτυ προστασίας και οικονομικής ασφάλειας σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος

woman_hospital_iStock-1485542669
Η ομαδική ασφάλιση υγείας αποτελεί μια εργοδοτική παροχή ολοένα και πιο δημοφιλή στη σύγχρονη εποχή. Τα ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα παρέχουν στους εργαζόμενους μιας εταιρίας – και υπό προϋποθέσεις στα μέλη της οικογένειάς τους – καλύψεις για διαγνωστικές εξετάσεις και νοσηλεία. Συγκεκριμένα, αποζημιώνονται έξοδα εξετάσεων, ιατρικών επισκέψεων αλλά και ιατρικών πράξεων σε συμβεβλημένο δίκτυο ιατρών και διαγνωστικών κέντρων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν τα ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα είναι πως δεν υπάρχουν χρονικές αναμονές. Αυτό σημαίνει πως η αποζημίωση ξεκινά, ένα μήνα μετά την εξόφληση της πρώτης δόσης από τον εργοδότη. Επιπροσθέτως, δεν εξετάζεται το ιατρικό ιστορικό, όπως συμβαίνει σε ένα ατομικό συμβόλαιο.

Τα ομαδικά προγράμματα παρέχουν κάλυψη για διαγνωστικές εξετάσεις σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα, όπως και τα ατομικά συμβόλαια υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης