Εμμηνόπαυση: 7 tips αποτελεσματικής άσκησης για κάθε γυναίκα μετά τα 50

Εμμηνόπαυση: 7 tips αποτελεσματικής άσκησης για κάθε γυναίκα μετά τα 50

Υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα της άσκησης σε κάθε ηλικία, αρκεί να έχουμε τις κατάλληλες πληροφορίες - Οι ειδικοί δίνουν χρήσιμες συμβουλές για αποτελεσματική άσκηση κατά την εμμηνόπαυση

exercise_woman

Η εμμηνόπαυση είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη ζωή μιας γυναίκας, με θετικά, αλλά και αρνητικά στοιχεία. Στα θετικά συγκατελέγονται σίγουρα η απαλλαγή από τις επίπονες περιόδους, αλλά και η εξάλειψη του κινδύνου μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Στον αντίποδα, η εμμηνόπαυση προκαλεί μείωση ορισμένων ορμονών, όπως η προγεστερόνη και τα οιστρογόνα, οδηγώντας σε πιθανά προβλήματα υγείας, όπως εξάψεις, άγχος, οστεοπόρωση και μυϊκή απώλεια, όπως αναφέρεται σε άρθρο του Journal of Midlife Health.

Ευτυχώς, η άσκηση μπορεί να ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό αυτές τις επιπτώσεις. Μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μιας του 2019 στο Medicina, δείχνουν ότι τα δραστήρια άτομα εμφανίζουν ηπιότερα συμπτώματα εμμηνόπαυσης και μειωμένους κινδύνους για την υγεία. Η ρουτίνα της άσκησης, ωστόσο, θα πρέπει να εξατομικεύεται, ώστε να διασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και απόλαυση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης