Kαρκίνος παχέος εντέρου: Γιατί αυξάνεται ραγδαία στους 50ρηδες – Πώς να προστατευτείτε

Kαρκίνος παχέος εντέρου: Γιατί αυξάνεται ραγδαία στους 50ρηδες – Πώς να προστατευτείτε

Ανησυχητικά τα στοιχεία νεότερης μελέτης που τεκμηριώνουν τον αυξανόμενο αριθμό των ασθενών νεαρής ηλικίας που πλήττονται από τον καρκίνο του παχέος εντέρου 

coloncancer_doctor_430385620
O καρκίνος του παχέος εντέρου θεωρείται ο πιο θανατηφόρος καρκίνος για τους άνδρες κάτω των 50 ετών – και ο δεύτερος πιο θανατηφόρος καρκίνος για τις γυναίκες της ίδιας ηλικιακής ομάδας, μετά τον καρκίνο του μαστού. Τα δυσοίωνα αυτά ευρήματα συμπεριλαμβάνονται στα τελευταία στοιχεία της Αμερικανικής Αντικαρκινική Εταιρείας, που δημοσιεύθηκαν στο CA: A Cancer Journal for Clinicians, τα οποία περιγράφουν για πρώτη φορά τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού ως κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στους νεότερους ενήλικες.

Η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του παχέος εντέρου αυξάνεται τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Παρόλα αυτά, ο καρκίνος του πνεύμονα παραμένει η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο ανάμεσα σε όλες τις ηλικίες αντρών και γυναικών. Ο καρκίνος του προστάτη είναι δεύτερος για τους άνδρες και ο καρκίνος του μαστού είναι δεύτερος για τις γυναίκες.

Παραδοσιακά, ο καρκίνος ήταν μια πάθηση που έπληττε κυρίως ηλικιωμένους. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι νέες διαγνώσεις μεταξύ των ενηλίκων ηλικίας 50 έως 64 ετών έχουν αυξηθεί από το 1995, από 25% σε 30%. Τα ποσοστά του καρκίνου του μαστού και του ενδομητρίου, καθώς και του στοματοφάρυγγα έχουν αυξηθεί εξίσου. Η παρούσα μελέτη, όμως, δεν ανέλυσε αυτές τις διαγνώσεις ανά ηλικία.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης