Σεξουαλική επίθεση – Metaverse: Βιασμός στην εικονική πραγματικότητα, αληθινό τραύμα στην ψυχή του παιδιού

Σεξουαλική επίθεση – Metaverse: Βιασμός στην εικονική πραγματικότητα, αληθινό τραύμα στην ψυχή του παιδιού

Με αφορμή το περιστατικό της 16χρονης στη Βρετανία που κατήγγειλε τον ψηφιακό της βιασμό, η ψυχολόγος Ζωή Σιούτη μιλά για το τραύμα που προκύπτει από την εικονική σεξουαλική επίθεση 

woman_virtual_reality_1094228198
Πρόσφατα η Βρετανική Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες μετά την καταγγελία ενός κοριτσιού 16 ετών ότι ο διαδικτυακός της χαρακτήρας-προσωπικότητα (άβαταρ) βιάστηκε ομαδικά στο Metaverse από άλλους παίκτες. Αν και το κορίτσι δεν υπέστη σωματική βλάβη, εφόσον δεν ασκήθηκε πάνω του σωματική βία, οι αξιωματικοί της Βρετανικής Αστυνομίας ανέφεραν ότι βιώνει το ίδιο ψυχολογικό και συναισθηματικό τραύμα που βιώνει το θύμα ενός βιασμού. Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης υπόθεσης τέθηκε το ότι χρήστες του Metaverse ήταν σε θέση να κάνουν τη συγκεκριμένη επίθεση.

Ήδη από το 2000 έχουν εμφανιστεί βιντεοπαιχνίδια που επιτρέπουν στους χρήστες να ζουν σε έναν εικονικό κόσμο, όπου αγοράζουν με εικονικά χρήματα σπίτι, αυτοκίνητο, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και αλληλεπιδρούν με άλλους χρήστες με τους οποίους κάνουν φιλίες ή ακόμη και ερωτικές σχέσεις. Κάθε χρήστης έχει ένα δικό του άβαταρ που μπορεί να προσαρμόσει όπως θέλει (φύλο, ύψος, σωματότυπος, μαλλιά, μάτια, χρώμα δέρματος, ρούχα).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης