Κορωνοϊός: Πότε θα κορυφωθεί το πιο ισχυρό επιδημικό κύμα των τελευταίων 18 μηνών

Κορωνοϊός: Πότε θα κορυφωθεί το πιο ισχυρό επιδημικό κύμα των τελευταίων 18 μηνών

Ιδιαίτερη προσοχή και μέτρα ατομικής προστασίας συνιστούν οι ειδικοί για τις επόμενες εβδομάδες που ο κορωνοϊός, η γρίπη και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού κυκλοφορούν με μεγάλη ένταση

respitatory-disease_732134317__1_
Έως το τέλος Ιανουαρίου περιμένουν οι ειδικοί να κορυφωθεί το επιδημικό κύμα κορωνοϊού, του πιο ισχυρού για τη χώρα μας εδώ και ενάμιση χρόνο. Ένας πολύ υψηλός αριθμός κρουσμάτων που οδηγεί σε σημαντική αύξηση νοσηλειών και παράλληλα η έντονη κυκλοφορία των ιών της εποχικής γρίπης καθώς και άλλων λοιμώξεων, όπως είναι ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV), προκαλούν ένα εκρηκτικό χειμερινό «κοκτέιλ». Στο πλαίσιο αυτό, Υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ απευθύνουν ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε δομές Υγείας και χώρους με συγχρωτισμό, εμβολιασμό για όσους πολίτες είναι άνω των 60 και ευπαθείς καθώς και τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής και αυτοέλεγχο μέσω τεστ.

Κάθε κύκλος υψηλής έντασης της Covid-19 ολοκληρώνεται το πολύ σε δύο μήνες, όπως έχει φανεί τα τελευταία τρία χρόνια. Η διάρκεια της κάθε έξαρσης, βέβαια, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Έτσι, με δεδομένο ότι το τωρινό επιδημικό κύμα ξεκίνησε περί τα μέσα Νοεμβρίου, εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί έως το τέλος του τρέχοντος μήνα για να αρχίσει μετά να μειώνεται η επίδραση του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης