«Πρέπει να κόψω το βραδινό για να αδυνατίσω» – Και άλλοι 4 μύθοι για την απώλεια βάρους

«Πρέπει να κόψω το βραδινό για να αδυνατίσω» – Και άλλοι 4 μύθοι για την απώλεια βάρους

Είναι ένοχο το βραδινό φαγητό ή οι υδατάνθρακες για το αυξημένο βάρος; Η διαιτολόγος κυρία Φλώρα Λουκιανού διαλύει τους μύθους που συχνά στέκονται εμπόδιο στο αδυνάτισμα

pasta1
*Γράφει η Φλώρα Λουκιανού Κλινική Διαιτολόγος-Αθλητική Διατροφολόγος

Με την επιστήμη της διατροφής συνεχώς να εξελίσσεται και το διαδίκτυο να κατακλύζεται από νέες διατροφικές πληροφορίες, πλέον κυκλοφορούν πολλοί μύθοι σχετικά με την απώλεια βάρους. Εμείς σας παραθέτουμε τους πιο συνηθισμένους διατροφικούς μύθους για να είστε ενήμεροι την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον από αυτούς:

1ος Μύθος: «Πρέπει να κόψω το βραδινό γεύμα για να αδυνατίσω»

Το βραδινό γεύμα είναι το πρώτο πράγμα που κατηγορεί κάποιος με αυξημένο σωματικό βάρος. Όμως, το βραδινό αποτελεί μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και αποτελεί περίπου το 25% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων που προσλαμβάνουμε. Ιδανικά, συστήνεται να καταναλώνουμε το βραδινό μας περίπου 2-3 ώρες πριν τον ύπνο ή τουλάχιστον σε συγκεκριμένες ώρες κάθε βράδυ, για να μην αποσυντονίζεται ο κιρκάδιος ρυθμός του οργανισμού, δηλαδή το βιολογικό του ρολόι. Ο σημαντικότερος παράγοντας για τη διαχείριση του βάρους είναι η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού που τρώμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι κάποιο μεμονωμένο τρόφιμο ή γεύμα.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης