Δεν κοιμηθήκατε καλά; Τα 20 λεπτά που θα σας τονώσουν – Και χωρίς γουλιά καφέ

Δεν κοιμηθήκατε καλά; Τα 20 λεπτά που θα σας τονώσουν – Και χωρίς γουλιά καφέ

Ένα τέλειο τονωτικό για τον εγκέφαλο αποτελεί η άσκηση έπειτα από ένα βράδυ ακανόνιστου ύπνου, σύμφωνα με νεότερη μελέτη, η οποία ταυτόχρονα συμπέρανε και την ιδανική της διάρκεια

askisi_1166153746
Αν και κανένας μάλλον δεν έχει στο πρόγραμμα του την άσκηση έπειτα από ένα βράδυ ασταθούς ύπνου, μια νεότερη μελέτη δίνει έναν πολύ καλό λόγο για να αφήσουμε στην άκρη τον καφέ και να φορέσουμε τα αθλητικά μας παπούτσια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα νεότερα ερευνητικά στοιχεία, τα δεινά μιας νύχτας ανεπαρκούς ύπνου θα μπορούσε να ισοσταθμίσουν με μόλις 20 λεπτά σωματικής δραστηριότητας, μέσω των οποίων τονώνεται η εγκεφαλική λειτουργία.

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ διεξήγαγε δύο πειράματα στα οποία συμμετείχαν 12 άτομα στο καθένα. Στην πρώτη, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να κοιμούνται μόνο πέντε ώρες το βράδυ για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Κάθε πρωί, έπρεπε να εκτελέσουν επτά εργασίες ενώ ξεκουράζονταν. Στη συνέχεια και σύμφωνα με το πείραμα, έπρεπε να επαναλάβουν τις εργασίες μετά από 20 λεπτά ποδηλασίας μέτριας έντασης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης