Ευτυχία, καθαρό μυαλό, ήρεμος ύπνος και λιγότερο άγχος: Αυτό είναι το μυστικό για να τα απολαύσετε

Ευτυχία, καθαρό μυαλό, ήρεμος ύπνος και λιγότερο άγχος: Αυτό είναι το μυστικό για να τα απολαύσετε

Νιώθετε τελευταία ότι θέλετε να πάρετε τα βουνά; Μια νεότερη μελέτη σας προτρέπει να το κάνετε, όχι μόνο για το καλό της υγείας σας, αλλά και για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της ευεξίας

nature_1818831275
Επιστροφή στη φύση συνιστά νεότερη μελέτη, εάν θέλουμε να εξασφαλίσουμε μια συνολική ποιότητα ζωής με υγεία και ευεξία. Σύμφωνα με μελέτη σε 2.000 ενήλικες με τη συμμετοχή του Βρετανικού Συστήματος Υγείας (NHS) και του OnePoll, διαπιστώθηκε πως όσοι περνούσαν περισσότερο χρόνο στη φύση ήταν πιο υγιείς, πιο δραστήριοι και πιο παραγωγικοί. Ειδικότερα, οι 20 ή και περισσότερες ώρες στο ύπαιθρο συνέβαλε έως και 41% περισσότερο στην παραγωγικότητα, σε σύγκριση με τα άτομα που περνούσαν λιγότερα από 30 λεπτά την εβδομάδα σε χώρους πρασίνου.

Τα τρία τέταρτα όλων των ενηλίκων υποστήριξαν ότι ο χρόνος στη φύση ή σε χώρους πρασίνου τους έδωσε «ενέσεις» ευτυχίας, κρατώντας τους σε εγρήγορση όλη την ημέρα – ένα συναίσθημα που βιώνει το 92% εκείνων που περνούν τον περισσότερο χρόνο έξω. Εν τω μεταξύ, το 79% δήλωσε ότι τους κάνει επίσης να αισθάνονται πιο υγιείς και πιο ενεργητικοί.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης