Υπουργείο Υγείας: Δίνει κίνητρα σε γιατρούς για «δύσκολες» ειδικότητες και δυσπρόσιτες περιοχές

Υπουργείο Υγείας: Δίνει κίνητρα σε γιατρούς για «δύσκολες» ειδικότητες και δυσπρόσιτες περιοχές

Σκοπός είναι η στελέχωση υγειονομικών δομών σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και για ειδικότητες που δεν είναι πλέον ελκυστικές απο τους νέους γιατρούς

iatros_asthenis
Πακέτο κινήτρων για άγονες – δυσπρόσιτες περιοχές και ειδικότητες που δεν έχουν ζήτηση επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να ανακοινώσει έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει προαναγγείλει ειδικά κίνητρα σε περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν δυσκολίες αρκετές φορές σε τελευταίες του συνεντεύξεις. Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υγείας, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός αλγόριθμου που θα αναδεικνύει «προβληματικές» περιοχές και οι οποίες συνδυάζουν γεωγραφική κατανομή και ειδικότητες που δε συγκεντρώνουν ενδιαφέρον.

Έτσι, εκτός από τις άγονες περιοχές της χώρας, όπως ορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα και για τις οποίες προβλέπονται επιδόματα, οικονομικά και άλλα κίνητρα θα δίνονται και σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν πρόβλημα. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι παθολόγοι στην Ξάνθη και οι παθολόγοι της Κω. Η ειδικότητα της παθολογίας δεν είναι πλέον ελκυστική για νέους γιατρούς, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται κενά και θέσεις που προκηρύσσονται να καταλήγουν «άγονες», δηλαδή δεν επιλέγονται από τους νέους γιατρούς.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης