Επέμβαση καταρράκτη: Καλύψεις και αποζημιώσεις από το συμβόλαιο υγείας

Επέμβαση καταρράκτη: Καλύψεις και αποζημιώσεις από το συμβόλαιο υγείας

Στα αρχικά στάδια του καταρράκτη, η χρησιμοποίηση ή η αλλαγή γυαλιών μπορεί να βοηθήσει. Όταν, όμως, η θόλωση του φακού προχωρήσει, τότε η μόνη θεραπεία είναι η χειρουργική. Ενημεωθείτε για τον τρόπο που θα αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρία

ezgif_com-webp-to-jpg-2023-11-07T134558_544
Ο καταρράκτης θεωρείται μια πολύ συχνή οφθαλμολογική πάθηση. Πρόκειται στην ουσία για τη θόλωση του φακού του ματιού που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μείωση της όρασης. Μέσα στον οφθαλμικό βολβό υπάρχει ο κρυσταλλοειδής φακός που μας επιτρέπει να βλέπουμε καθαρά. Η εμφάνιση του καταρράκτη οφείλεται στη γήρανση του κρυσταλλοειδούς φακού. Στα αρχικά στάδια παρουσιάζεται σαν σκλήρυνση του κέντρου του και στην συνέχεια σαν θόλωση των στοιβάδων του.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως πραγματοποιούνται περίπου 80.000 επεμβάσεις κάθε χρόνο. Η συχνότητα εμφάνισης του καταρράκτη είναι 50% σε ανθρώπους ηλικίας 65 – 74 ετών και αυξάνεται σε 70% για τις ηλικίες άνω των 75. Πρέπει να σημειωθεί πως η ασθένεια αυτή δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους, αντιθέτως νεαρά άτομα ακόμα και βρέφη μπορούν να νοσήσουν.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης