Long covid: Το δημοφιλές συμπλήρωμα που μειώνει τα συμπτώματα – Έρευνα αποκαλύπτει

Long covid: Το δημοφιλές συμπλήρωμα που μειώνει τα συμπτώματα – Έρευνα αποκαλύπτει

Τα συμπληρώματα με ένα αμινοξύ γνωστό για την ιδιότητά του να «απογειώνει» τις αθλητικές επιδόσεις, αποδεικνύονται αποτελεσματικά και κατά της long covid σύμφωνα με τα συμπεράσματα μικρής μελέτης

woman_supplement_385221889
Μετά τον χώρο του αθλητισμού και του body building, η κρεατίνη διεκδικεί πρωταγωνιστικό ίσως ρόλο και στη μάχη κατά της COVID-19. Συγκεκριμένα, τα συμπληρώματα κρεατίνης αποδείχθηκαν αποτελεσματικά έναντι του συνδρόμου long covid, μειώνοντας την κόπωση και άλλα επίμονα συμπτώματα που καταλείπει η νόσος σε πολλούς ασθενείς, και για τα οποία θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως και δύο χρόνια.

Η Mary Hickson, Καθηγήτρια Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ, σχολιάζει σε άρθρο της στο Conversation τα ευρήματα της μελέτης από τη Σερβία που δημοσιεύεται στο Nutrients.

Στη τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη συμμετείχαν 12 άνθρωποι με πρόσφατη διάγνωση long covid. Διακρίθηκαν τυχαία σε μια ομάδα συμπληρώματος κρεατίνης -ένα αμινοξύ- και μια ομάδα ινουλίνης -ένα είδος φυτικών ινών-, τα οποία έπρεπε να λαμβάνουν ημερησίως για έξι μήνες ώστε η κρεατίνη να προλάβει να δράσει. Αμφότερα τα συμπληρώματα δίνονταν σε μορφή λευκής σκόνης διαλυμένης σε νερό, ώστε οι συμμετέχοντες και οι ερευνητές να μη γνωρίζουν αν πρόκειται για τη μία ή την άλλη ουσία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης