Ψάχνετε το μυστικό της μακροζωίας; Για να το βρείτε, κλείστε τα μάτια

Ψάχνετε το μυστικό της μακροζωίας; Για να το βρείτε, κλείστε τα μάτια

Ο στόχος της μακροζωίας και της ευζωίας δεν θέλει μόνο προσπάθεια, αλλά και σωστή ξεκούραση. Μια ειδικός εξηγεί γιατί και μοιράζεται πολύτιμες συμβουλές ανάπαυσης

woman_sleep_iStock_1211550652
Μήπως αναζητάτε τα βράδια στο διαδίκτυο το μυστικό της μακροζωίας; Αν ναι, τότε απομακρυνθείτε από την οθόνη -που θα σας χαλάσει μάλλον και τον ύπνο– και κλείστε τα μάτια. Σύμφωνα με τη νευροψυχολόγο και κάτοχο Διδακτορικού Διπλώματος στην Εκπαίδευση (Ed.D.). Diane Roberts Stoler, ο αναζωογονητικός ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο για τη βέλτιστη υγεία και μακροζωία.

Σύμφωνα με την ειδικό, ο ύπνος που επιτρέπει στον εγκέφαλο να απομακρύνει άχρηστες πληροφορίες και να επιτύχει την ανασύστασή του «περιλαμβάνει πέντε στάδια που επιτρέπουν στο σώμα να κάνει να κάνει τις αναγκαίες “επισκευές” και να επαναφέρει τις ορμόνες σε ισορροπία. Οι ενήλικες πρέπει να στοχεύουν σε επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Οι αδιάλειπτοι και βαθιοί κύκλοι ύπνου μέσα σε αυτόν τον χρόνο επιβεβαιώνουν ότι έχετε αποκομίσει τους καρπούς του αναζωογονητικού ύπνου».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης