Εγκεφαλικά επεισόδια: Πόσα καταγράφονται ετησίως στην Ελλάδα – Το 25% με μόνιμη αναπηρία

Εγκεφαλικά επεισόδια: Πόσα καταγράφονται ετησίως στην Ελλάδα – Το 25% με μόνιμη αναπηρία

Δίκτυο με 17 Μονάδες Εγκεφαλικών σε όλη τη χώρα προωθεί το Υπουργείο Υγείας. Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργικό Συμβούλιο

emergency_hospital_1189798267__1_

Να μειώσει το υψηλό ποσοστό θνητότητας και αναπηρίας από εγκεφαλικό επεισόδιο που έχει η χώρα μας στην Ευρώπη επιδιώκει το Υπουργείο Υγείας μέσα από τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου 17 Μονάδων Εγκεφαλικών.

Το σχέδιο αντιμετώπισης των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων που στοχεύει όχι μόνο στο κρίσιμο στάδιο να σωθούν ζωές, αλλά και στη φροντίδα των προβλημάτων που αφήνει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως είναι μόνιμες αναπηρίες, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα εγκεφαλικά αποτελούν τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου και την πιο συχνή αιτία αναπηρίας παγκοσμίως προξενώντας μια συνεχώς αυξανόμενη επιβάρυνση στους Έλληνες πολίτες. Καταγράφονται 57.000 εγκεφαλικά ανά έτος και ένας στους έξι πολίτες της χώρας μας κινδυνεύει να υποστεί εγκεφαλικό κάποια στιγμή στη ζωή του.

Διαβαστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης