Πρωί, απόγευμα ή βράδυ; Ποιες ώρες η άσκηση έχει τη μεγαλύτερη αντιδιαβητική δράση

Πρωί, απόγευμα ή βράδυ; Ποιες ώρες η άσκηση έχει τη μεγαλύτερη αντιδιαβητική δράση

Δείτε τα οφέλη για την υγεία σας αλλά και για την πρόληψη του διαβήτη όταν επιλέγετε να γυμνάζεστε σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας

fitness_exercise-768x432
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι όποιος ακολουθεί ένα υγιεινό πρότυπο ζωής, που συμπεριλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή, αλλά και σωματική άσκηση, εξασφαλίζει καλύτερη υγεία συνολικά, προλαμβάνοντας μια πληθώρα νόσων, μεταξύ των οποίων και ο σακχαρώδης διαβήτης. Σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο Diabetologia, ωστόσο, δεν αρκεί κανείς να γυμνάζεται για να προστατευθεί από τον κίνδυνο. Καθοριστικό ρόλο για την πρόληψη του διαβήτη διαδραματίζει και η ώρα που επιλέγει κάποιος να ασκηθεί.

Προηγούμενες μελέτες είχαν επίσης διερευνήσει τον ρόλο της ώρας άσκησης στην πρόληψη του διαβήτη, ωστόσο το ζήτημα δεν είχε μελετηθεί εκτενώς. Παράλληλα, προγενέστερη έρευνα είχε αναδείξει ότι η πρωινή άσκηση είναι πιο αποτελεσματική και για την απώλεια βάρους. Ο δρ. Caiwei Tian από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο δρ. Chirag Patel από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και οι ομάδες τους θέλησαν να μελετήσουν εκτενέστερα τη σχέση μεταξύ του χρόνου γυμναστικής και του διαβήτη, διερευνώντας τα διαφορετικά οφέλη της άσκησης στην προστασία έναντι του διαβήτη τύπου 2 σε πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης