Η τεχνική που αποφορτίζει από τις άσχημες ειδήσεις – Μήπως την εφαρμόζετε ήδη;

Η τεχνική που αποφορτίζει από τις άσχημες ειδήσεις – Μήπως την εφαρμόζετε ήδη;

Εξακολουθούμε να είμαστε «εθισμένοι» στις κακές ειδήσεις ή πλέον επιλέγουμε την αποχή από αυτές; Η ανακούφιση που νιώθουμε αποφεύγοντας την έκθεση σε δυσάρεστες ειδήσεις έχει πλέον όνομα: ROMO - Δείτε τι σημαίνει

relaxed_romo_473080843
Έχετε ακούσει τον όρο FOMO; Ο φόβος ότι χάνουμε κάτι σημαντικό ή αλλιώς fear of mising out είναι πραγματικός και μεγάλο μερίδιο σε αυτό καταλαμβάνουν και τα κοινωνικά δίκτυα. Συνήθως επηρεάζει τα άτομα, δημιουργώντας τους ενοχές που δεν συμμετέχουν σε κάποια κοινωνική εκδήλωση, με το φόβο ότι θα χάσουν όσα θα συμβούν ή όταν δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα και τάσεις. Μια αντίστοιχη τάση εμφανίζεται πλέον στο διαδίκτυο και αποτελεί την ακριβώς αντίθετη οπτική.

Ο όρος ROMO (the relief of missing out) προσφέρει μια ανακούφιση από τη συνεχή ανάγκη να είμαστε διαδικτυακά παρόντες. Θα λέγαμε ότι είναι μια τακτική ακριβώς αντίθετη με το doomschrolling, που ήθελε τους χρήστες να είναι έρμαια των κακών ειδήσεων. Φαίνεται όμως πως το συνεχές βάρος από τις άσχημες ειδήσεις, οδηγεί όλο και περισσότερους χρήστες του διαδικτύου να απομακρύνονται από αυτές. Συνεπώς, θα αποφύγουν οικειοθελώς τα μέσα ενημέρωσης, καθώς και κάθε ψηφιακή τεχνολογία που θα μπορούσε να τους παρέχει ειδήσεις, σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι αισθάνονται ανακουφισμένοι που έχασαν ένα ή περισσότερα ειδησεογραφικά «γεγονότα».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης