Θεσσαλία – Πλημμύρες: Εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Φόβοι για ακόμη 6 ασθένειες

Θεσσαλία – Πλημμύρες: Εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Φόβοι για ακόμη 6 ασθένειες

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Δημόσιας Υγείας, Φωφώς Καλύβα, οι πιθανότεροι κίνδυνοι για την υγεία του πληθυσμού περιλαμβάνουν γαστρεντερίτιδες, ηπατίτιδα Α, νοσήματα του αναπνευστικού και νοσήματα που μεταδίδονται μέσω τρωκτικών ή άλλων ζώων

Flood_1134248738
Τα πρώτα κρούσματα γαστρεντερίτιδας καταγράφει η περιοχή της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 15 ανθρώπους και έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού όλη την περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν εκδηλωθεί περίπου 20 περιστατικά γαστρεντερίτιδας, τα οποία είναι ήπια και αντιμετωπίζονται χωρίς να χρειάζονται νοσηλεία. Μέχρι τώρα, έχει καταγραφεί ένα πιο σοβαρό κρούσμα γαστρεντερίτιδας, που αφορά σε ηλικιωμένο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Το νοσοκομείο έλαβε καλλιέργεια και αναμένονται τα αποτελέσματα για να διαπιστωθεί εάν η γαστρεντερίτιδα είναι ιογενής ή τροφιμογενής.

Ο αριθμός των περιστατικών γαστρεντερίτιδας είναι προς το παρόν ελεγχόμενος, καθώς αφορά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, ωστόσο ηχεί το «καμπανάκι» για την προσοχή που ζητά εδώ και ημέρες το Υπουργείο Υγείας για τα νερά της πλημμύρας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης