ΕΣΥ: «Συναγερμός» για τα περιστατικά βίας κατά των γιατρών – Τα μέτρα που θα μειώσουν τις επιθέσεις

ΕΣΥ: «Συναγερμός» για τα περιστατικά βίας κατά των γιατρών – Τα μέτρα που θα μειώσουν τις επιθέσεις

SOS εκπέμπουν γιατροί και εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων για τα περιστατικά βίας και τις επιθέσεις που πληθαίνουν – Τι ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

hospital_-611606933__1___1_
Τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου, μια ασθενής στο νοσοκομείο Κιλκίς που απαιτούσε να εξεταστεί άμεσα επιτέθηκε και χτύπησε έναν ειδικευόμενο γιατρό στα ΤΕΠ, μια νοσηλεύτρια και μια τραυματιοφορέα. Περίπου ένα μήνα μετά, στις 21 Αυγούστου, στο ίδιο νοσοκομείο, ένας συνοδός ασθενούς κινήθηκε απειλητικά κατά νοσηλεύτριας. Στα μέσα Αυγούστου, μια ομάδα σχεδόν 50 ατόμων επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο γιατρούς παθολόγους του νοσοκομείου Ναυπλίου.

Τα περιστατικά βίας κατά γιατρών, νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, με το προσωπικό, ειδικά των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, να εργάζεται πολύ συχνά υπό αντίξοες συνθήκες. Οι εκπρόσωποι των γιατρών ζητούν λύση από το Υπουργείο Υγείας για να προστατεύονται γιατροί από τη βίαιη συμπεριφορά ασθενών και συνοδών τους, ενώ επισημαίνουν ότι το κύμα παραιτήσεων προσωπικού από το ΕΣΥ μεγαλώνει σε κάποιες περιπτώσεις τις αναμονές στις εφημερίες. Ως αποτέλεσμα, οι επιθέσεις αναμένεται να «φουντώσουν» το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης