Κορωνοϊός – Νοσηλείες: Τι έχει αλλάξει στις ΜΕΘ – Πόσοι είναι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός – Νοσηλείες: Τι έχει αλλάξει στις ΜΕΘ – Πόσοι είναι διασωληνωμένοι

Παρά τη μικρή πίεση του ΕΣΥ, η επιδημική έξαρση συνεχίζει να προβληματίζει, καθώς από το φθινόπωρο το ΕΣΥ εκτός από τον κορωνοϊό θα έχει να αντιμετωπίσει και τις εποχικές ιώσεις

hospital_657560572
Χωρίς σημαντική επιβάρυνση εξακολουθεί να είναι το ΕΣΥ παρά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες. Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες κινείται σε σταθερό επίπεδο, ενώ ιδιαίτερα χαμηλός είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων, προκαλώντας θετικό «ρεκόρ». Ειδικά εάν τα νούμερα συγκριθούν με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο γίνεται κατανοητό ότι η πανδημία έχει περάσει την οξεία φάση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έως και χθες το βράδυ σε απλές κλίνες στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν 458 ασθενείς. Σε ειδικές κλίνες, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύονταν 141 ασθενείς, εκ των οποίων όμως μόλις 27 διασωληνωμένοι. Η μεγάλη αυτή διαφορά στους αριθμούς νοσηλευομένων σε ΜΕΘ και διασωληνωμένων δεν συνηθίζεται τα τρία χρόνια της πανδημίας. Οι ασθενείς φαίνεται ότι παρουσιάζουν καλύτερη κλινική εικόνα, ως αποτέλεσμα της υβριδικής ανοσίας αλλά και της μικρότερης επικινδυνότητας του ιού. Επίσης, το «χάσμα» πιθανόν οφείλεται σε καλύτερη ανταπόκρισή τους στα φάρμακα και πιο έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης