Θα κάνετε επέμβαση; Γιατί πρέπει να πάρετε τα αθλητικά σας στο νοσοκομείο

Θα κάνετε επέμβαση; Γιατί πρέπει να πάρετε τα αθλητικά σας στο νοσοκομείο

Η παραμονή στο κρεβάτι δεν ευνοεί τους νοσηλευόμενους ασθενείς, σύμφωνα με σειρά μελετών που διαπιστώνουν σημαντικά οφέλη σχετικά με τη νοσηλεία και μετέπειτα υγεία των ασθενών από τη σωματική δραστηριότητα

hospital_old_man_walk_nurse_649376989
Η σωματική δραστηριότητα κατά την παραμονή στο νοσοκομείο μπορεί να μειώσει τη διάρκεια της νοσηλείας αλλά και τις πιθανότητες επανεισαγωγής, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο British Journal of Sports Medicine. Η ανάρρωση συνεπώς δεν σημαίνει και σωματική αδράνεια, σημειώνουν σε πρόσφατο άρθρο τους στο Converstation για τα ευρήματά τους δύο εκ των ερευνητών, o Καθηγητής Sebastien Chastin Πανεπιστήμιο Caledonian της Γλασκώβης (Σκωτία) και ο κύριος ερευνητής Borja del Pozo Cruz από το Πανεπιστήμιο του Κάντιθ της Ανδαλουσίας (Ισπανία).

Η ανάλυση δεδομένων από 19 κλινικές δοκιμές που εξέτασαν τη σχέση σωματικής διάρκειας με τον χρόνο νοσηλείας, τον κίνδυνο επανεισαγωγής και πιθανών επιπλοκών (π.χ. πτώσεις), έδειξε ότι μόλις 25 λεπτά περπάτημα την ημέρα μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης