Κατάθλιψη: Η υπερτροφή που προλαμβάνει τον κίνδυνο – 30 γρ. αρκούν

Κατάθλιψη: Η υπερτροφή που προλαμβάνει τον κίνδυνο – 30 γρ. αρκούν

Ανάμεσα στη μακρά λίστα με τους λόγους που έχουμε για να καταναλώνουμε αυτούς τους πολύτιμους καρπούς, τώρα προστέθηκε ένας ακόμη πολύ σημαντικός: Τελικά, δεν θωρακίζει μόνο τη σωματική, αλλά και την ψυχική μας υγεία

nuts
Οι περισσότεροι λατρεύουν να τους καταναλώνουν. Αποτελούν ιδανικό σνακ, συνοδεύουν τις βραδινές εξόδους, «ντύνουν» με γεύση σαλάτες και άλλα πιάτα. Αν και δε χρειάζεστε, επομένως, επιπλέον λόγους για να τους εντάξετε στη διατροφή σας, η επιστήμη σας δίνει τώρα επιπλέον έναν: Η κατανάλωση 30 γραμμαρίων ξηρών καρπών κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την κατάθλιψη. Το νέο ερευνητικό εύρημα δημοσιεύεται στο Clinical Nutrition.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Castilla-La Mancha εξέτασαν τα δεδομένα περισσότερων από 13.500 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ηλικίας 37-73 ετών, τα οποία δεν είχαν κατάθλιψη στην αρχή της μελέτης. Η ερευνητική ομάδα κατέγραψε τις συνήθειες κατανάλωσης ξηρών καρπών των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβάνοντας ανάλατους, αλατισμένους και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, κάσιους και φιστίκια κελυφωτά. Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για μια περίοδο πέντε ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων το 8% διαγνώστηκε με κατάθλιψη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης