Είστε τελικά όσο έξυπνοι νομίζετε; Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που σκέφτεστε

Είστε τελικά όσο έξυπνοι νομίζετε; Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που σκέφτεστε

Η ικανότητα κάποιου να παίρνει γρήγορες αποφάσεις ίσως δεν είναι τόσο καλή όσο φαντάζεστε - Διαβάστε τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες ότι μαρτυρά η ταχεία λήψη αποφάσεων για τη νοημοσύνη

think
Θαυμάζουμε τους ευφυείς ανθρώπους. Έχουν την ικανότητα να κατανοούν δυσνόητα πράγματα, να επιτελούν δύσκολες αναλύσεις, να καταλήγουν σε καινοτόμες ιδέες, πολλές από τις οποίες προσφέρουν στον κόσμο ένα καλύτερο αύριο. Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πράγματι ικανοί για πολλά. Το να μπορείτε, όμως, να ολοκληρώσετε μια εργασία καλύτερα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα την ολοκληρώσετε γρηγορότερα. Και το ότι θα την ολοκληρώσετε γρηγορότερα δεν μαρτυρά ότι ανήκετε σε εκείνους με το υψηλότερο IQ. Μάλλον το αντίθετο.

Μια ομάδα ερευνητών από τη Γερμανία και την Ισπανία έκανε μια συναρπαστική ανακάλυψη: Η ευφυΐα και η ταχύτητα λήψης αποφάσεων δεν έχουν τη σχέση που νομίζαμε έως τώρα. Σε αντίθεση με την επικρατούσα πεποίθηση, οι άνθρωποι που έχουν το υψηλότερο IQ τείνουν να σκέφτονται γρηγορότερα μόνο όταν πρόκειται για απλές εργασίες. Αντίθετα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να λύσουν δύσκολα προβλήματα σε σύγκριση με τα άτομα που έχουν χαμηλότερο IQ. Το νέο επιστημονικό συμπέρασμα δημοσιεύθηκε στο Nature Communications.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης