Προβληματίζουν οι 135 πνιγμοί από τον Ιούνιο – Δύο ειδικοί εξηγούν πώς θα κολυμπάμε με ασφάλεια

Προβληματίζουν οι 135 πνιγμοί από τον Ιούνιο – Δύο ειδικοί εξηγούν πώς θα κολυμπάμε με ασφάλεια

Τον Ιούνιο καταγράφηκαν στην Ελλάδα 42 πνιγμοί και τον Ιούλιο, έως και την Παρασκευή, 93. Συνολικά, στη θάλασσα έχουν χάσει τη ζωή τους 135 άνθρωποι όλων των ηλικιών σε διάστημα δύο μηνών, από τις αρχές του καλοκαιριού. Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι

drowning1_698646391
Το μεσημέρι του Σαββάτου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας 77χρονος άνδρας από τη θαλάσσια περιοχή Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, όμως, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα από τα πολλαπλά περιστατικά ηλικιωμένων ανθρώπων που χάνονται στη θάλασσα. Τον τελευταίο μήνα σοκάρουν και οι ειδήσεις πνιγμών μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Ιούνιο καταγράφηκαν στην Ελλάδα 42 πνιγμοί και τον Ιούλιο, έως και την Παρασκευή, 93. Συνολικά, στη θάλασσα έχουν χάσει τη ζωή τους 135 άνθρωποι όλων των ηλικιών σε διάστημα δύο μηνών, από τις αρχές του καλοκαιριού. Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι. Όμως, μέσα στον Ιούλιο έχουν καταγραφεί θάνατοι από πνιγμό σε πισίνα ή θάλασσα τεσσάρων παιδιών.

Τα γεγονότα προβληματίζουν τους γονείς σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τους στο νερό και ενδιαφέρονται πώς μπορούν να τα προστατεύσουν από έναν ενδεχόμενο πνιγμό. Αντίστοιχα, οι ηλικιωμένοι, που χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα για διαφορετικούς λόγους σε σχέση με τα παιδιά, χρειάζονται προσοχή από τους δικούς τους και κρίνεται απαραίτητη η γνώση παροχής πρώτων βοηθειών. Το ygeiamou.gr με τη βοήθεια δύο γιατρών, της Παιδιάτρου, Δρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και Προέδρου της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης, Όλγας Τζέτζη και του Γενικού Γιατρού και ΓΓ της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ευάγγελου Φραγκούλη, αναλύει τις αιτίες που οδηγούν σε έναν πνιγμό, καθώς και πώς μπορούν παιδιά και ηλικιωμένοι να κολυμπούν ασφαλείς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης