Καύσωνας: Αυξάνονται τα περιστατικά θερμοπληξίας – Πόσα αντιμετώπισε το ΕΚΑΒ

Καύσωνας: Αυξάνονται τα περιστατικά θερμοπληξίας – Πόσα αντιμετώπισε το ΕΚΑΒ

Τη χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν 19 περιστατικά με συμπτωματολογία θερμοπληξίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Την Πέμπτη τα περιστατικά ήταν 9 και την Τετάρτη 10

heat_1402295333
Επικίνδυνα ανεβαίνει ο υδράργυρος σήμερα, με το Σαββατοκύριακο να κρίνεται «εφιαλτικό» όσον αφορά στις υψηλές θερμοκρασίες. Οι υγειονομικές αρχές αντιμετωπίζουν περιστατικά θερμοπληξιών και λιποθυμικών επεισοδίων που μπορεί να οφείλονται είτε στη ζέστη είτε σε συνοδά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν 19 περιστατικά με συμπτωματολογία θερμοπληξίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Τα πραγματικά νούμερα είναι μεγαλύτερα καθώς αρκετοί πολίτες με συμπτώματα θερμοπληξίας πήγαν στα νοσοκομεία με δικά τους οχήματα και όχι με το ΕΚΑΒ.

Την Πέμπτη καταγράφηκαν εννέα περιστατικά με συμπτώματα θερμοπληξίας και την Τετάρτη δέκα περιστατικά. Στο τριήμερο, δηλαδή, τα περιστατικά που σχετίζονται με επιπτώσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες ανήλθαν σε 38. Αυξημένα είναι τα λιποθυμικά επεισόδια σε σχέση με τον μέσο όρο υπό φυσιολογικές συνθήκες, ωστόσο δεν μπορούν να αποδοθούν με βεβαιότητα όλα στον καύσωνα. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα παθολογικά ή καρδιολογικά περιστατικά που παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ όταν διακομίζονται στο νοσοκομείο αποδεικνύεται ότι οφείλονται σε θερμοπληξία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης