Χρόνια Νεφρική Νόσος: Η διατροφική αλλαγή που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Η διατροφική αλλαγή που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

Λιγότερους υδατάνθρακες στη διατροφή για καλύτερη εξέλιξη της νεφρικής νόσου συστήνει πρόσφατη μελέτη

woman_food_avocado
Μια αλλαγή στη διατροφή μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για ενήλικες με Χρόνια Νεφρική Νόσο (ΧΝΝ) και να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου, διαπιστώνει έρευνα που δημοσιεύεται στο Renal Failure. Η μελέτη αγγίζει ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας που επηρεάζει 850 εκατομμύρια περίπου ανθρώπους παγκοσμίως και περισσότερο το 1 εκατομμύριο στη χώρα μας.

Η ομάδα ερευνητών από το Peking Union Medical College Hospital της Κίνας με επικεφαλής τον Qidong Ren, εξέτασε τις συνδέσεις μεταξύ μακροθρεπτικών συστατικών (λιπαρά, πρωτεΐνη, υδατάνθρακες) και του κινδύνου θανάτου από κάθε αιτία σε 3.683 ενήλικες με ΧΝΝ στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης