Έμφραγμα: Ο Νο1 παράγοντας που αποκαλύπτει πόσο κινδυνεύει η καρδιά μας

Έμφραγμα: Ο Νο1 παράγοντας που αποκαλύπτει πόσο κινδυνεύει η καρδιά μας

Θα μπορούσε η περίμετρος της μέσης σας να αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες για την υγεία της καρδιάς σας; Θετικά απαντούν ερευνητές από τη Σιγκαπούρη, αποκαλύπτοντας τον πλέον κρίσιμο παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου

woman_heart
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παχυσαρκία φαίνεται να λαμβάνει επιδημικές διαστάσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο για μια σειρά από άλλες παθήσεις, που συνδέονται άμεσα με αυτή. Ανάμεσα στα προβλήματα υγείας που αποτελούν συνέχεια της παχυσαρκίας, κυριαρχούν οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Ένας όγκος επιστημονικών μελετών υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος καρδιακών προβλημάτων αυξάνεται κατακόρυφα στα παχύσαρκα άτομα.

Ερευνητές από τη Σιγκαπούρη εκτιμούν ότι ο αριθμός των καρδιακών προσβολών σχεδόν θα τριπλασιαστεί μεταξύ 2025 και 2050, φτάνοντας τα 1.418 ανά 100.000 άτομα. Τα ευρήματα νέας σχετικής έρευνας δείχνουν ότι η παχυσαρκία θα αναδειχθεί σύντομα στον κύριο παράγοντα κινδύνου για καρδιακά επεισόδια και θανάτους που σχετίζονται με την καρδιαγγειακή υγεία. Τα συμπεράσματα δημοσιεύονται στο The Lancet.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης