Ρεμδεσιβίρη – Κορωνοϊός: Η θεραπεία σύμμαχος των νοσηλευομένων – Μειώνει επανεισαγωγές και θνησιμότητα

Ρεμδεσιβίρη – Κορωνοϊός: Η θεραπεία σύμμαχος των νοσηλευομένων – Μειώνει επανεισαγωγές και θνησιμότητα

Πλήθος κλινικών και πραγματικών δεδομένων αποδεικνύουν το θεραπευτικό όφελος της ρεμδεσιβίρης στον γενικό πληθυσμό αλλά και σε ευάλωτους πληθυσμούς - Η ρεμδεσιβίρη μειώνει τη θνησιμότητα και τις επανεισαγωγές στο νοσοκομείο

hospital
Καθώς ο κορωνοϊός βρίσκεται πλέον στην ενδημική – και όχι στην πανδημική- φάση, η διαχείρισή του γίνεται με άλλους όρους. Τα ήπια ή, και χωρίς συμπτώματα, περιστατικά λοίμωξης Covid-19 κυριαρχούν χάρη στην ανοσία που έχει επιτευχθεί.

Τα σοβαρά κρούσματα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι απώλειες παραμένουν βεβαίως αναπόσπαστο κομμάτι της επιδημιολογικής επιτήρησης από τους αρμόδιους. Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι καταγράφονται κατά μέσο όρο 400 εισαγωγές την εβδομάδα λόγω λοίμωξης Covid-19. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να πιέζει, έστω και χωρίς μεγάλη ένταση, το σύστημα υγείας για αρκετό χρονικό διάστημα, αφού οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι αποτελούν σταθερούς στόχους του ιού. Ωστόσο, καθίσταται σαφές πλέον πως χάρη στις διαθέσιμες θεραπείες μειώνεται δραστικά η επίπτωση της συνεχούς κυκλοφορίας του κορωνοϊού στην κοινότητα και αποτρέπονται οι σοβαρές νοσήσεις και νοσηλείες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης