Φαρμακευτική δαπάνη: Προτεραιότητα η χρηματοδότηση των νοσοκομείων

Φαρμακευτική δαπάνη: Προτεραιότητα η χρηματοδότηση των νοσοκομείων

Στο πλαίσιο της επιπλέον χρηματοδότησης της φαρμακευτικής δαπάνης με 200 εκατομμύρια ευρώ, εκτιμάται ότι το 1/3 αυτών θα δοθεί για τα νοσοκομεία

hospital-1

Σαφές μήνυμα προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, έδωσε χθες ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τονίζοντας ότι στο πλαίσιο της επιπλέον χρηματοδότησης της φαρμακευτικής δαπάνης με 200 εκατομμύρια ευρώ, περί το 1/3 αυτών θα δοθεί για τα νοσοκομεία. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ygeiamou.gr σχετικά με το τι συζητήθηκε χθες 12 Απριλίου στη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών, ο υπουργός διευκρίνισε ότι βασικό μέλημα είναι η αύξηση του προϋπολογισμού των νοσοκομείων για φαρμακευτικά σκευάσματα, καθώς εκεί εντοπίζεται και το μεγαλύτερο έλλειμα πόρων.

Αν και οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν εδώ και 10 μέρες καταγράψει ποια είναι τα καυτά θέματα του κλάδου, η χθεσινή συνάντηση περιορίστηκε στα δύο πιο σημαντικά: τον προσδιορισμό του clawback για το 2022, τόσο για τον ΕΟΠΥΥ όσο και για τη Νοσοκομειακή Δαπάνη και την κατανομή των ποσών που προκύπτουν από τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) όσον αφορά στη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης (clawback) για το 2022 και το 2023 στον ήδη υφιστάμενο Δημόσιο Φαρμακευτικό Προϋπολογισμό (50 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ευρώ αντίστοιχα).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης