Επείγον περιστατικό: Οι καλύψεις για ένα από τα πιο συχνά ατυχήματα

Επείγον περιστατικό: Οι καλύψεις για ένα από τα πιο συχνά ατυχήματα

Ένα επείγον περιστατικό που οδηγεί παιδιά και ηλικιωμένους κυρίως στο νοσοκομείο αναδεικνύει τη σημασία της ασφάλισης υγείας, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος επιπλοκών

kids_play_toys
To 2020, μια 55χρονη γυναίκα έφτασε χλωμή και καχεκτική στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Bir στο Κατμαντού (Νεπάλ), όταν η δυσφαγία και οδυνοφαγία που την ταλαιπωρούσαν για έξι περίπου χρόνια είχε φτάσει σε οριακό σημείο, επιτρέποντάς της το τελευταίο δίμηνο να τρέφεται αποκλειστικά με ημι-στερεά τροφή. Το ιατρικό ιστορικό της ανέφερε κατάποση οδοντοστοιχίας έξι χρόνια νωρίτερα. Σύμφωνα με την ιατρική ομάδα που ανέλαβε το περιστατικό, μετά την επιβεβαίωση ξένου σώματος (οδοντοστοιχία 10cm × 5cm) με σπινθηρογράφημα και την αποτυχία ενδοσκοπικής αφαίρεσης, αποφασίστηκε -και διενεργήθηκε επιτυχώς- οισοφαγεκτομή McKeown με αναστόμωση (SAGE Open Medical Case Reports, 2020).

Την ίδια χρονιά στο Ιράκ, ένας άνδρας 42 ετών με ιστορικό ψυχιατρικής νόσου οδηγήθηκε στο ΤΕΠ με συμπτώματα που περιλάμβαναν πνιγμό, σιελόρροια, και αφασία. Η ακτινογραφία θώρακα αποκάλυψε την ύπαρξη ενός γαλλικού κλειδιού καθ’ όλο το μήκος του οισοφάγου, επιβάλλοντας οισοφαγοσκόπηση για να σωθεί η ζωή του ασθενούς (Annals of Medicine and Surgery, 2020).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης