Τρόφιμα κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα: Θρεπτικά όσο τα φρέσκα; Οι ειδικοί απαντούν

Τρόφιμα κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα: Θρεπτικά όσο τα φρέσκα; Οι ειδικοί απαντούν

Τρόφιμα κατεψυγμένα ή σε κονσέρβες από τη μιά μεριά και διατροφική αξία από την άλλη... Μολονότι ασύμβατες έννοιες στο μυαλό των περισσοτέρων, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι να αναθεωρήσουμε. Οι ειδικοί εξηγούν γιατί

woman_frozen_food_market
Το τελευταίο πράγμα που πιθανώς θα σκεφτόταν κάποιος για τα επεξεργασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, είναι ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται για τη μακρά συντήρησή τους μπορούν να διασφαλίσουν και τη διατήρηση θρεπτικών τους στοιχείων. Ακόμα περισσότερο, ισχυρίζονται σε άρθρο τους οι Gunter Kuhnle, Καθηγητής Διατροφής και Επιστήμης των Τροφίμων, και Keshavan Niranjan, Καθηγητής Βιοεπεξεργασίας Τροφίμων, αμφότεροι από το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, αυτά τα τρόφιμα μπορεί να έχουν μεγαλύτερο διατροφικό πλούτο από τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα στις προθήκες των μανάβικων και οπωροπωλείων.

Το πλεονέκτημα της συντήρησης τροφίμων

Οι μέθοδοι συντήρησης των τροφίμων όπως η κονσερβοποίηση και η κατάψυξη έρχονται να προλάβουν τη φυσική φθορά των θρεπτικών στοιχείων που εκκινεί αμέσως μετά τη συγκομιδή των φρούτων και λαχανικών, ούτως ειπείν την απώλεια έως και 50% του θρεπτικού τους πλούτου εντός ολίγων ημερών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης