Γιατί πονάμε περισσότερο το βράδυ; Τέσσερα tips για καλύτερο ύπνο

Γιατί πονάμε περισσότερο το βράδυ; Τέσσερα tips για καλύτερο ύπνο

Διακυμάνσεις παρουσιάζει συνήθως ο χρόνιος πόνος κατά τη διάρκεια της ημέρας, με κάποια άτομα να τον βιώνουν εντονότερο τη νύχτα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

woman_pain_night
Τις νυχτερινές ώρες επιλέγει ο χρόνιος πόνος για να κάνει εντονότερη την παρουσία του. «Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πόνος τη νύχτα γίνεται φτάνει στα όριά του και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον ύπνο» αναφέρει η Ellen Slawsby, διευθύντρια του Ιατρείου Πόνου στο Ινστιτούτο Benson-Henry του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, εξηγώντας πως το τέλος της ημέρας δεν συνεπάγεται απαραιτήτως και το τέλος των εξάρσεων του πόνου.

Πόνος που ακτινοβολεί, διάχυτος πόνος εξαιτίας αρθρίτιδας ή ινομυαλγίας, οξύς πόνος, πόνος που δίνει την αίσθηση καψίματος, μαχαιριάς, ηλεκτρικού σοκ ή μυρμηγκιάσματος και μουδιάσματος είναι κάποιες από τις εκφάνσεις του του χρόνιου πόνου, του πόνου δηλαδή κατάστασης που έπεται ενός τραυματισμού ή μιας ασθένειας, διαρκεί τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες με πιθανότητα να γίνει μόνιμος και ο οποίος μπορεί να πλήττει μεμονωμένες αρθρώσεις ή μύες είτε να επηρεάζει ορισμένες μόνο περιοχές του σώματος όπως η πλάτη και ο αυχένας. Ο επίμονος πόνος μπορεί πάλι να είναι διάχυτος από καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα ή η ινομυαλγία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης