Long Covid: Η νευρολογική διαταραχή που ταλαιπωρεί τους πάσχοντες

Long Covid: Η νευρολογική διαταραχή που ταλαιπωρεί τους πάσχοντες

Μια νευρολογική διαταραχή που έκανε ευρέως γνωστή ο Αμερικανός ηθοποιός Brad Pitt έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα συμπτωμάτων της long COVID

no_face_blindness
Απροσδόκητες προεκτάσεις δείχνει να λαμβάνει το φαινόμενο της COVID-19, ακόμα και τώρα που η πανδημία παραμένει σε κατάσταση ύφεσης παγκοσμίως. Η περίπτωση μιας 28χρονης που δημοσιεύτηκε προσφάτως στο Cortex είναι αποκαλυπτική για τις σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες που μπορεί να έχει η νόσηση με κορωνοϊό στο πλαίσιο του συνδρόμου post-covid (ή long COVID).

Για την Annie -ψευδώνυμο για την προστασία της ιδιωτικότητάς της-, η περιπέτεια με τον ιό δεν τελείωσε με την υποχώρηση των βασικών συμπτωμάτων της νόσου, ούτε όμως και με τα συνήθη προβλήματα που συνοδεύουν τη μακρά COVID. Είχαν παρέλθει κάποιοι μήνες από τη λοίμωξη τον Μάρτιο του 2020, όταν άκουσε τη φωνή του πατέρα της να ακούγεται από το στόμα ενός αγνώστου, σύμφωνα με όσα ανέφερε στους ερευνητές που έχουν αναλάβει την περίπτωσή της, για τους οποίους πλέον η προσωπαγνωσία θα πρέπει να προστεθεί στη μακρά λίστα με τα νευρολογικά συμπτώματα που αφήνει η νόσος στους αναρρώσαντες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης