Στο κρεβάτι αγκαλιά με τον σκύλο; Πόσο σίγουροι είστε ότι κοιμάστε καλά; Έρευνα αποκαλύπτει

Στο κρεβάτι αγκαλιά με τον σκύλο; Πόσο σίγουροι είστε ότι κοιμάστε καλά; Έρευνα αποκαλύπτει

Πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα υποστηρίζουν ότι το αγαπημένο σας κατοικίδιο ίσως ευθύνεται για πιο ανήσυχες νύχτες και χειρότερο ύπνο

sleep_with_pet2
Τα κατοικίδια μπαίνουν σε ολοένα και περισσότερα σπίτια, αποτελώντας μέλη της οικογένειας και προσφέροντας πολλά ψυχικά οφέλη, όπως χαρά και το αίσθημα της συντροφικότητας. Τα πλεονεκτήματα της παρουσίας ενός κατοικιδίου μέσα στο σπίτι έχουν αποδειχθεί επιστημονικά: Προσφέρουν σημαντική κοινωνική υποστήριξη, δημιουργώντας θετικά συναισθήματα, μεταξύ των οποίων και μια αίσθηση ασφάλειας, που συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης.

Παρ’ όλα αυτά, η συγκατοίκηση με ένα κατοικίδιο έχει και τα αρνητικά της, όπως επισημαίνουν ερευνητές από το Lincoln Memorial University, σύμφωνα με τα ευρήματα των οποίων το κατοικίδιό σας ενδέχεται να ευθύνεται για τις διαταραχές ύπνου που πιθανώς αντιμετωπίζετε. Η σχετική έρευνα δημοσιεύθηκε στο Human-Animal Interactions. Η μελέτη, με επικεφαλής τον δρ. Lauren Wisnieski, Επίκουρο Καθηγητή Δημόσιας Υγείας, αξιοποίησε δεδομένα από την Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής (NHANES), που διεξήχθη το 2005-2006 και επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στους συμμετέχοντες με κατοικίδια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης