Κουραστήκατε από τις δουλειές του σπιτιού; Έρχονται τα ρομπότ που θα σας ξεκουράσουν

Κουραστήκατε από τις δουλειές του σπιτιού; Έρχονται τα ρομπότ που θα σας ξεκουράσουν

Ποιος δεν έχει ανάγκη από περισσότερο ελεύθερο χρόνο; Σε λίγα χρόνια από τώρα ένα ρομπότ θα κάνει τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού σύμφωνα με τους υπέρμαχους της τεχνητής νοημοσύνης

robot_home
Ελπίδα ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο δίνουν οι εκτιμήσεις νέας έρευνας, σύμφωνα με την οποία ειδικά ρομπότ θα αναλάβουν σύντομα ένα σημαντικό μέρος από τις δουλειές του σπιτιού, απαλλάσσοντάς μας σε σημαντικό ποσοστό από αυτές τις υποχρεώσεις. Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής την Ekaterina Hertog από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, λέει ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανό να αναλάβει πολλές από τις οικιακές εργασίες που καταναλώνουν σημαντικό χρόνο από την καθημερινότητά μας. Τα ελπιδοφόρα ευρήματα δημοσιεύονται στο PLoS ONE.

Προγενέστερη έρευνα είχε αποκαλύψει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τη σχέση των ανθρώπων με τις δουλειές του σπιτιού: Στο Ηνωμένο Βασίλειο, άνθρωποι 15-64 ετών αφιερώνουν συνήθως το 43% του χρόνου τους σε απλήρωτες οικιακές δουλειές, όπως το μαγείρεμα, το καθάρισμα, η φροντίδα παιδιών ή ηλικιωμένων και πολλά άλλα. Αναφορικά με τις διαφορές φύλου, οι Βρετανοί άνδρες παραγωγικής ηλικίας φαίνεται ότι αφιερώνουν περίπου το μισό χρόνο απ’ ό,τι οι γυναίκες της αντίστοιχης ηλικιακής ομάδας κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού. Οι Ιάπωνες άνδρες, από την άλλη, ξοδεύουν ακόμη λιγότερο χρόνο σε οικιακές εργασίες (μόλις 18% σε σύγκριση με τις γυναίκες).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης