Αϋπνία: Με χάπια κοιμάται ένας στους πέντε – Ποιοι τα χρειάζονται περισσότερο

Αϋπνία: Με χάπια κοιμάται ένας στους πέντε – Ποιοι τα χρειάζονται περισσότερο

Σε υπναγωγά χάπια καταφεύγει ένας στους πέντε ενήλικες για να κοιμηθεί το βράδυ, με την σχετική έρευνα να αποκαλύπτει και ποιοι τα λαμβάνουν συχνότερα

230125151438_pills
Πολλοί ενήλικες καταφεύγουν στη χημεία για να κοιμηθούν τα βράδια σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη στον αμερικανικό πληθυσμό. Υπολογίζεται ότι το 20% των ενηλίκων καταφεύγει σε υπναγωγά για να κοιμηθεί το βράδυ είτε περιστασιακά, είτε συστηματικά, με τις γυναίκες να χρειάζονται συχνότερα αυτή τη φαρμακευτική ενίσχυση: 10% έναντι 7% των ανδρών.

Για την αντιμετώπιση της αυπνίας συχνά λαμβάνονται αγχολυτικά φάρμακα. Όπως εξηγεί ο κ. Νικόλαος Σμυρνής καθηγητής ψυχιατρικής στο ygeiamou «τα αγχολυτικά φάρμακα στην ουσία περιλαμβάνουν πολλές κατηγορίες φαρμάκων με διαφορετικούς μηχανισμούς δράσης και κοινό θεραπευτικό αποτέλεσμα που είναι η αντιμετώπιση του παθολογικού άγχους και της αϋπνίας. Το παθολογικό άγχος είναι κυρίαρχο σύμπτωμα στις αγχώδεις διαταραχές (όπως η διαταραχή πανικού και η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή) αλλά είναι συχνό και σε άλλες ψυχικές διαταραχές (όπως η κατάθλιψη). Η δε αϋπνία είναι από τα πιο βασανιστικά συμπτώματα σε πλήθος ψυχικών διαταραχών και αποτελεί και από μόνη της διαταραχή».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης