Η εναλλακτική μέθοδος που νικά τον χρόνιο πόνο και φροντίζει το έντερο

Η εναλλακτική μέθοδος που νικά τον χρόνιο πόνο και φροντίζει το έντερο

Η πνευματική μέθοδος έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου. Νέα μελέτη τη συνδέει τώρα με την υγεία του μικροβιώματος του εντέρου, ενός συστήματος καθοριστικής σημασίας για τη συνολική υγεία του οργανισμού

230118132029_meditation
Δείκτη συνολικής υγείας αποτελεί το έντερο, που κατά πολλούς είναι ο δεύτερος εγκέφαλός μας. Το μικροβίωμα του εντέρου είναι ένα πολύτιμο σύστημα βακτηρίων που φιλοξενείται στο έντερο και διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού. Αναζητώντας τρόπους βελτίωσης της εντερικής υγείας, η επιστήμη έχει αποφανθεί ότι συγκεκριμένες τροφές μπορούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή. Μια ομάδα Κινέζων ερευνητών, όμως, ήρθε να προσθέσει σε αυτή την προσπάθεια έναν ακόμη, απρόσμενο παράγοντα επιρροής: Τον διαλογισμό.

Οι πνευματικές πρακτικές έχουν συνδεθεί στενά με την ψυχική υγεία. Οι περισσότεροι απ’ όσους δοκιμάζουν τον διαλογισμό στοχεύουν στην εξασφάλιση καλύτερης πνευματικής λειτουργίας, διαύγειας, μείωσης του στρες και επίτευξης εσωτερικής γαλήνης. Νέες έρευνες, ωστόσο, δείχνουν ότι τέτοιου είδους πρακτικές μπορούν να ωφελήσουν και τη σωματική υγεία του οργανισμού. Για παράδειγμα, διάφορες μελέτες διαπίστωσαν θετική επίδραση του διαλογισμού στο χρόνιο πόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης