Άσθμα: Η πρακτική που θωρακίζει τους πνεύμονες του παιδιού

Άσθμα: Η πρακτική που θωρακίζει τους πνεύμονες του παιδιού

Συχνά ακούμε ότι το γάλα του θηλασμού αποτελεί υπερτροφή για το βρέφος, χτίζοντας έναν γερό και ανθεκτικό οργανισμό. Νέα έρευνα φέρνει στο φως ένα ακόμη όφελος του μητρικού θηλασμού, που ενισχύει την ιδέα ότι αποτελεί ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η μητέρα στο νεογέννητο παιδί της

220526173349_breastfeeding
Πολύ συχνά, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και αμέσως αφότου γεννήσουν, οι γυναίκες δέχονται ένα καταιγισμό πληροφοριών σχετικά με τα οφέλη του θηλασμού για το μωρό. Νέα έρευνα προσθέτει ένα ακόμη, άγνωστο μέχρι τώρα όφελος του μακροχρόνιου αποκλειστικού θηλασμού για τα παιδιά, καθώς συνέδεσε αυτή την πρακτική με μειωμένη πιθανότητα εκδήλωσης άσθματος.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν ότι όσο περισσότερο χρονικό διάστημα διαρκούσε ο θηλασμός του βρέφους, τόσο αποδυναμωνόταν το ενδεχόμενο για το παιδί να εκδηλώσει άσθμα ή άλλα προβλήματα σχετιζόμενα με αυτό», εξήγησε η Keadrea Wilson, MD, βασική συντάκτρια του άρθρου και αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεογνολογίας στο Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τενεσί.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης