Το χόμπι που καταπολεμά το άγχος και προφυλάσσει από χρόνιες νόσους και καρκίνο

Το χόμπι που καταπολεμά το άγχος και προφυλάσσει από χρόνιες νόσους και καρκίνο

Ένα φίκο για... συντροφιά είχαν αρκετοί τη δύσκολη περίοδο των lockdown και κατάφεραν παρόλα αυτά να μετριάσουν τα αρνητικά συναισθήματα. Nεότερη μελέτη, ωστόσο, προτείνει την κηπουρική με παρέα ως το ιδανικότερο χόμπι για τη συνολική μας υγεία

230109111000_gardening_shutter
Την περίοδο της πανδημίας υιοθετήσαμε καινούριες συνήθειες για να περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο που περάσαμε κλεισμένοι στο σπίτι. Ένα από αυτά τα χαλαρωτικά χόμπι διατηρήθηκε από πολλούς και με την επαναφορά της «κανονικότητας» και όχι άδικα, καθώς προσφέρει πολλά οφέλη τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία και μάλιστα όταν γίνεται με παρέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νεότερη μελέτη του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Μπόλντερ (CU Boulder) που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Planetary Health, όσοι ασχολούνταν με την κηπουρική κατανάλωναν περισσότερες φυτικές ίνες και ήταν περισσότερο σωματικά δραστήριοι – δύο ήδη γνωστοί τρόποι για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου και χρόνιων ασθενειών. Παράλληλα, μειώθηκαν σημαντικά τα επίπεδα στρες και άγχους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης