Ο παράγοντας που βλάπτει σοβαρά τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών

Επιστημονικά δεδομένα δείχνουν τη βλαβερή επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στην ανδρική και γυναικεία γονιμότητα μειώνοντας τη δυνατότητα σύλληψης, σημειώνει ο Δρ. Νικόλαος Βραχνής, Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της ΕΑΙΥΑ

220218172941_air_pollution_couple
Η κλιματική αλλαγή προκαλεί αυξημένες και σε ορισμένες περιπτώσεις μη αναστρέψιμες αλλαγές. Στην Ευρώπη η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή προβλέπει αύξηση της συχνότητας και έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων και προειδοποιεί ότι η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2°C θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

«Σύμφωνα με τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) η κλιματική αλλαγή επηρεάζει με πολλούς τρόπους την υγεία του ανθρώπου, όπως η αύξηση των αναπνευστικών και καρδιαγγειακών νοσημάτων και η μειωμένη νοητική υγεία. Νέα επιστημονικά δεδομένα – από μελέτες σε ανθρώπους και ζωικά μοντέλα – δείχνουν τη βλαβερή επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στην ανδρική και γυναικεία γονιμότητα μειώνοντας τη δυνατότητα σύλληψης», επεσήμανε ο Δρ. Νικόλαος Βραχνής, Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν», Επισκέπτης Καθηγητής Μαιευτικής και Ιατρικής Εμβρύου στο Πανεπιστήμιο St. George’s του Λονδίνου, Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΕΑΙΥΑ), κατά τη διάρκεια του 2ου διεθνούς συνεδρίου Eco-Ευ Ζην – «Οικογένεια και Περιβάλλον: Πυλώνες κοινωνικού πολιτισμού. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην οικογένεια» (15-16 Δεκεμβρίου 2022, Κωνσταντινούπολη/Χάλκη), που συνδιοργάνωσαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης