Μπορούν 800 θερμίδες την ημέρα να «νικήσουν» τον διαβήτη; Τι έδειξε η έρευνα

Μπορούν 800 θερμίδες την ημέρα να «νικήσουν» τον διαβήτη; Τι έδειξε η έρευνα

Σύμφωνα με πρόσφατη κινεζική μελέτη, υπάρχει μια διατροφή που μπορεί να αναστρέψει τον διαβήτη τύπου 2 σε μεγάλο ποσοστό ασθενών εντός μόλις τριών μηνών

221215201618_dialeimatiki_nisteia
Όπως είναι γνωστό, ο σακχαρώδης διαβήτης συνδέεται άμεσα με τις διατροφικές συνήθειες. Αυτές είναι ικανές να τον προκαλέσουν, ενώ μια ισορροπημένη διατροφή, από την άλλη, μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη ή ακόμη και να τον αναστρέψει. Σε αυτό φαίνεται να συμβάλλει κι ένα νέο είδος διαλειμματικής νηστείας, που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές τον τελευταίο καιρό, μεταξύ ανθρώπων που προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Πρόκειται για ένα είδος διαλειμματικής νηστείας, κατά την οποία νηστεύετε (δηλαδή απέχετε από το φαγητό ή τρώτε ελάχιστα) σε εναλλασσόμενες ημέρες. Το διατροφικό μοτίβο περιλαμβάνει κατανάλωση μόλις 840 θερμίδων ημερησίως για 5 ημέρες και στη συνέχεια κανονική διατροφή για 10 μέρες. Σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα, αυτού του είδους η διατροφή θα μπορούσε να βοηθήσει ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 να αναστρέψουν την κατάστασή τους σε διάστημα 3 μηνών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης