Μελαγχολία: Γιατί χαλάει η διάθεσή μας όταν η μέρα μικραίνει

Μελαγχολία: Γιατί χαλάει η διάθεσή μας όταν η μέρα μικραίνει

Με την αλλαγή της εποχής νιώθετε τη διάθεσή σας πεσμένη και σας κυριεύει η μελαγχολία; Οσο η μέρα μικραίνει, η κούρασή σας μεγαλώνει και ο ύπνος σας δυσκολεύει; Μην ανησυχείτε, αυτό που σας συμβαίνει έχει όνομα και αντιμετώπιση!

221118162747_sad
Καθώς οι μέρες μικραίνουν, λιγοστεύει η ηλιοφάνεια, περιορίζεται η φυσική παραγωγή βιταμίνης D από τον οργανισμό και η θερμοκρασία μειώνεται σταδιακά, πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι «χαλάει» η διάθεσή τους, νιώθουν στεναχώρια και κούραση, παρουσιάζουν δυσκολία προσοχής και συγκέντρωσης καθώς και προβλήματα στον ύπνο. Αυτή η αλλαγή διάθεσης ονομάζεται «φθινοπωρινή μελαγχολία», ενώ ο αγγλοσαξονικός όρος είναι winter blues.

Η φθινοπωρινή μελαγχολία, αυτή η ξαφνική αλλαγή διάθεσης. είναι κάτι φυσιολογικό και συνήθως παροδικό. Κάνοντας μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε στη συνηθισμένη σας διάθεση. Μόνο όταν τα συμπτώματα είναι έντονα, κρατάνε για καιρό, δεν αλλάζουν με τις απλές τροποποιήσεις στην καθημερινότητά σας και επηρεάζουν τον τρόπο που λειτουργείτε θα πρέπει να ανησυχήσετε και να μιλήσετε με έναν ειδικό. Σε αυτή την περίπτωση η διάγνωση μπορεί να είναι η Εποχική Διαταραχή της Διάθεσης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης