Προδιαβήτης: Η μεταβολική βόμβα που αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη

Προδιαβήτης: Η μεταβολική βόμβα που αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη

Ο προδιαβήτης, όπως μαρτυρά το όνομά του, αποτελεί μια διαταραχή που προηγείται του διαβήτη και αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης του τελευταίου. Ωστόσο, υπό την προϋπόθεση ότι θα διαγνωστεί εγκαίρως, αυτή η βραδυφλεγής βόμβα υγείας μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με φυσικά μέσα όπως η σωστή διατροφή και η άσκηση

221111142536_diabetes
Ο προδιαβήτης είναι μια προνοσηρή κατάσταση που αξιολογείται πλέον ως σημαντική μεταβολική διαταραχή. Ουσιαστικά, είναι διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων (του αμύλου, δηλαδή των σακχάρων), με αποτέλεσμα τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα να είναι πάνω από τα φυσιολογικά όρια, αλλά κάτω από τα καθορισμένα όρια του σακχαρώδους διαβήτη.

Τα άτομα που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση θεωρείται ότι έχουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη σε βάθος χρόνου 2-10 ετών. Ετσι, στην πενταετία ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη σε ένα άτομο που εμφανίζει προδιαβήτη αγγίζει το 30%-50% σε πολλές περιπτώσεις. Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο προδιαβήτης θεωρείται προθάλαμος του διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης