Πόνος στις αρθρώσεις: 5 tips που ανακουφίζουν και μας «γλιτώνουν» το χειρουργείο

Πόνος στις αρθρώσεις: 5 tips που ανακουφίζουν και μας «γλιτώνουν» το χειρουργείο

Πολλοί λόγοι ενδέχεται να οδηγήσουν στην εκφύλιση των χόνδρων, που προκαλούν πόνο στις αρθρώσεις. Οι ειδικοί δίνουν πρακτικές συμβουλές ώστε να καθυστερήσετε την εξέλιξη του προβλήματος και να αποφύγετε τη χειρουργική επέμβαση

221024143509_arthroseis
Με το πέρασμα του χρόνου, ορισμένοι άνθρωποι ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με έντονο πόνο στις αρθρώσεις, ο οποίος ταλαιπωρεί και δυσχεραίνει τις καθημερινές δραστηριότητες των πασχόντων. Αυτός ο πόνος οφείλεται στην κακή λειτουργία του χόνδρου, του ιστού βρίσκεται στα άκρα των οστών και αναλαμβάνει την απορρόφηση των κραδασμών.

Σύμφωνα με τον δρ. Joaquin Sanchez – Sotelo, Ορθοπεδικό – Χειρουργό της Mayo Clinic στο Rochester, οι λόγοι εκφύλισης του χόνδρου είναι διάφοροι και μπορεί να σχετίζονται είτε με την κληρονομικότητα, είτε με τον τρόπο ζωής. Για παράδειγμα, τα εκ γεννήσεως ατελώς σχηματισμένα οστά, ο εκ φύσεως ασθενέσθερος χόνδρος, η παχυσαρκία, η υπερβολική επιβάρυνση και οι τραυματισμοί είναι μερικοί από τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν σε δυσλειτουργία του χόνδρου, βλάπτοντας παράλληλα τις αρθρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης